Een gedeeld repertoire? Een vergelijkend historisch onderzoek naar het actierepertoire van de Britse suffragettes en de anti-suffragists.

Leiden Repository

Een gedeeld repertoire? Een vergelijkend historisch onderzoek naar het actierepertoire van de Britse suffragettes en de anti-suffragists.

Type: Bachelor thesis
Title: Een gedeeld repertoire? Een vergelijkend historisch onderzoek naar het actierepertoire van de Britse suffragettes en de anti-suffragists.
Author: Hoogenboom, Lieke
Issue Date: 2019-01-31
Keywords: suffragettes
anti-suffragists
actierepertoire
Engeland
Abstract: In deze scriptie wordt een vergelijkend historisch onderzoek gedaan naar de actierepertoires van de Britse suffragettes en de anti-suffragists tussen 1903-1914. Als antwoord op de hoofdvraag, in hoeverre bestaan er verschillen tussen de actierepertoires van de Britse anti-suffragists en de suffragettes tussen 1903-1914?, kan worden gesteld dat de repertoires van beide kanten eigenlijk opmerkelijk overeen komen tot 1912. Goodiers hypothese lijkt dus ook voor Engeland op te gaan. Na 1912 waren de conventionele acties van de suffragettes haast volledig vervangen door progressieve en gewelddadige acties, waarmee een nieuw actierepertoire werd ingeluid. De overeenkomsten met de anti-suffragists waren vanaf dat moment miniem.
Supervisor: Janse, Maartje
Faculty: Faculty of Humanities
Department: Geschiedenis (Bachelor)
Specialisation: AG
ECTS Credits: 15
Handle: http://hdl.handle.net/1887/68387
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf Een gedeeld repertoire Bachelorscriptie Lieke Hoogenboom.pdf 1.099Mb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)