Slavofilisme of populisme? De ideologische invloeden van Alexander Tsjajanovs De reis van mijn broer Aleksej naar het land van de boerenutopie (1920)

Leiden Repository

Slavofilisme of populisme? De ideologische invloeden van Alexander Tsjajanovs De reis van mijn broer Aleksej naar het land van de boerenutopie (1920)

Type: Bachelor thesis
Title: Slavofilisme of populisme? De ideologische invloeden van Alexander Tsjajanovs De reis van mijn broer Aleksej naar het land van de boerenutopie (1920)
Author: Klomp, Stephana van de
Issue Date: 2018-07-01
Keywords: Boerenutopie, Tsjajanov, slavofilisme, populisme.
Abstract: In 1920 verscheen de utopie 'De reis van mijn broer Aleksej naar het land van de boerenutopie' van de Russische econoom, landbouwkundige en schrijver Alexander Tsjajanov. In de spaarzame wetenschappelijke literatuur waarin dit werk behandeld wordt, is deze utopie zowel gekarakteriseerd als een slavofiel werk en als een populistische utopie. In deze scriptie wordt gekeken naar hoe deze invloeden zich manifesteren in de utopie en zal worden geconcludeerd dat dit werk in de kern veel meer een populistisch dan een slavofiel karakter heeft.
Supervisor: Boele, Otto
Faculty: Faculty of Humanities
Department: Russian Studies (Bachelor)
Specialisation: Slavistiek
ECTS Credits: 10
Handle: http://hdl.handle.net/1887/56043
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf BA Eindscriptie S.A. van de Klomp (s1355759) - Russische Studies - Russische Letterkunde.docx 1.265Mb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)