Reizen naar de Bataklanden. De representatie van het land en de bevolking van de Bataks in twee Nederlandse reisverhalen uit koloniale en postkoloniale tijd.

Leiden Repository

Reizen naar de Bataklanden. De representatie van het land en de bevolking van de Bataks in twee Nederlandse reisverhalen uit koloniale en postkoloniale tijd.

Type: Master thesis
Title: Reizen naar de Bataklanden. De representatie van het land en de bevolking van de Bataks in twee Nederlandse reisverhalen uit koloniale en postkoloniale tijd.
Author: Manullang, Rianti D
Issue Date: 2017-08-30
Keywords: reisverhalen
de Bataks
representatie
koloniale literatuur
postkoloniale literatuur
Abstract: De Bataklanden liggen in het noorden van Sumatra, het tweede grootste eiland in Indonesië. De Europese kolonisten waren geïntrigeerd door het kannibalisme van de Bataks. De benadering van het koloniaal verleden is dubbelzijdig en problematisch, vooral op het gebied van de representaties. De representatie over, hoe de kolonie was en hoe het nu is, reflecteert het koloniaal discours, die dusdanige diepe sporen tot vandaag de dag heeft achtergelaten. De representaties, die vanuit postkoloniale reisverhalen tot uiting komen, lijkt wellicht een andere nuance aan te geven dan je van die koloniale periode zou kunnen verwachten. In twee Nederlandse reisverhalen uit koloniale en postkoloniale tijd zal duidelijk moeten worden in hoeverre het beeld van de Bataklanden, zoals geschetst in deze twee reisverhalen van de vrouwen, het koloniaal discours onthult.
Supervisor: Honings, R.A.M
Faculty: Faculty of Humanities
Department: Neerlandistiek (Master)
Specialisation: Moderne Nederlandse Letterkunde
ECTS Credits: 20
Handle: http://hdl.handle.net/1887/53223
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf MASTERSCRIPTIE RIANTI .pdf 814.9Kb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)