Revoluties in de achtertuin. Amerikaans beleid ten aanzien van marxistische regimes in het Caraïbisch gebied, 1959-1990.

Leiden Repository

Revoluties in de achtertuin. Amerikaans beleid ten aanzien van marxistische regimes in het Caraïbisch gebied, 1959-1990.

Type: Bachelor thesis
Title: Revoluties in de achtertuin. Amerikaans beleid ten aanzien van marxistische regimes in het Caraïbisch gebied, 1959-1990.
Author: Aar, Rick van der
Issue Date: 2017-08-31
Keywords: Caraïbisch gebied
Cuba
Grenada
Nicaragua
Revolutie
Amerikaans beleid
Abstract: Na het eindigen van de Tweede Wereldoorlog in 1945 ontstond er een gevecht tussen twee supermachten, de VS en de Sovjet-Unie. Deze periode van de Koude Oorlog die tot de officiële ontmanteling van de Sovjet-Unie in 1991 voortduurde, was een strijd waarin beide landen hun invloedssfeer ten alle tijden probeerden te beschermen en uit te breiden. Het gevolg was dat regio’s die voorheen wellicht minder aandacht kregen nu in het middelpunt van de belangstelling stonden. De regio rondom de Caraïbische zee kreeg tijdens Koude Oorlog vernieuwde aandacht toen onafhankelijke landen door middel van marxistische revoluties zich gingen afzetten van de VS.
Supervisor: Meel, P.J.J.
Faculty: Faculty of Humanities
Department: Geschiedenis (Bachelor)
ECTS Credits: 15
Handle: http://hdl.handle.net/1887/50726
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf Rick van der Aar 1447696 BA scriptie marxistische regimes in hetCaraïbisch gebied.pdf 840.5Kb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)