Algerijnse pamfletten in Parijse straten. Een onderzoek naar pamfletten over de juridische status van Frans-Algerije (1830-1870)

Leiden Repository

Algerijnse pamfletten in Parijse straten. Een onderzoek naar pamfletten over de juridische status van Frans-Algerije (1830-1870)

Type: Bachelor thesis
Title: Algerijnse pamfletten in Parijse straten. Een onderzoek naar pamfletten over de juridische status van Frans-Algerije (1830-1870)
Author: Traets, Thom
Issue Date: 2015-01-30
Keywords: Frans-Algerije
Kolonisatie
Burgerschap
Pamfletten
Abstract: In dit onderzoek worden de pamfletten geanalyseerd die in de periode van 1830-1870 in Parijs werden uitgebracht door Frans-Algerijnse kolonisten. Deze pamfletten werden door hen gebruikt om een juridische kwestie over hun rechten als kolonist te bespreken. Over de toekomst van Algerije en de juridische status van de kolonisten en de inheemse bevolking was veel onenigheid. Omdat er weinig mogelijkheden waren om zich politiek te uiten in Frans-Algerije, verplaatsten de kolonisten de discussie naar de politieke hoofdstad van Frankrijk middels literaire publicaties. In dit onderzoek worden deze pamfletten bekeken om het perspectief en de rol van de kolonisten in de Algerijnse kwestie weer te geven.
Supervisor: Storm, H.J.
Faculty: Faculty of Humanities
Department: Geschiedenis (Bachelor)
ECTS Credits: 15
Handle: http://hdl.handle.net/1887/31515
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf BA Thesis-Algerijnse pamfletten in Parijse straten.pdf 500.1Kb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)