Aan de vruchten kent men de Romein

Leiden Repository

Aan de vruchten kent men de Romein

Type: Master thesis
Title: Aan de vruchten kent men de Romein
Author: Mourik, Anneke van
Issue Date: 2020-08-28
Keywords: Oudheid
Romeinse Rijk
Identiteit
Eetcultuur
Moraliteit
Abstract: Deze scriptie combineert onderzoek naar Romeinse identiteit, moraliteit en eetcultuur. Eetcultuur is een centraal aspect van de identiteit van personen en groepen. Voor het Romeinse zelfbeeld was ook moraliteit erg belangrijk. In antieke teksten van ongeveer 200 v.C. tot 200 n.C. over eetgewoontes en voedsel wordt de eetcultuur van de Romeinen regelmatig geassocieerd met een aantal specifieke Romeinse deugden, zoals frugalitas, temperantia en pietas. Deze scriptie gaat in op de beschreven eetculturen aan de hand van deze idealen en onderzoekt zo de relatie tussen Romeinse identiteit en eetcultuur.
Supervisor: Beerden, K.
Faculty: Faculty of Humanities
Department: History (Master)
Specialisation: Ancient history
ECTS Credits: 20
Handle: http://hdl.handle.net/1887/135760
 

Files in this item

Description Size View
application/pdf AKvMourik Masterscriptie Aan de vruchten.pdf 674.7Kb Under embargo

This item appears in the following Collection(s)